De Stefani, Redentore Raboso
Kód: 599Související produkty
Detailní popis produktu
Zapojte svoje smysly a poznejte Raboso
Původní odrůda severu Itálie modrých hroznů Raboso z nové řady Redentore, kterou charakterizují biologické principy výroby bez přidaných siřičitanů.
Odrůda Raboso Piave je nejnámější původní odrůdou na vinohradech v údolí řeky Páv. Vyniká potenciálem dlouhodobého zrání a víno je tak předurčeno archivaci, Zaujme jemnou tříslovinou a vyšší kyselinkou, která se snoubí s intenzivní vůní černých třešní a ostružin.
Vinařství De Stefani, Veneto.
Rodina De Stefani pochází z Refrontolo, malé vesnice v Benátsku, jak je uvedeno v oficiálních dokumentech z roku 1624. Na těchto kopcích, v oblasti Conegliano Valdobbiadene, která je zapsaná na seznamu světového dědictví UNESCO, v roce 1866 zakladatel Valeriano De Stefani identifikoval jedinečný terroir pro výrobu vynikajících vín. Jeho syn Valeriano, druhá generace, inspirovaný pečlivou manželkou Angelinou, zahájil tradici, kterou De Stefanis vždy dodržovali: naprostá oddanost kvalitě bez kompromisů.

Charakteristika
- Barva intenzivní rubínová s granátovými odlesky
- Buket dominantní tóny zlralých třešní, malin, jemné květinové tóny fialky a koření.
- Chuť Příjemné třísloviny a dobrá struktura s plnějším tělem.
Specifikace
Párování
- se salámy
- dušeným hovězím
- grilovaným masem
- Zralejší sýry.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Nabídka vín |
---|---|
Název vinařství: | De Stefani |
Produktový název: | Redentore Raboso |
Druh vína: | červené suché |
Zbytkový cukr: | 4 g/l |
Apelace: | DOC |
Ročník: | 2022 |
Alkohol: | 13,5 % |
Objem: | 0,75 l |
Redentore
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodina De Stefani pochází z Refrontolo, malé vesnice v Benátsku, jak je uvedeno v oficiálních dokumentech z roku 1624. Na těchto kopcích, v oblasti Conegliano Valdobbiadene, která je zapsaná na seznamu světového dědictví UNESCO, v roce 1866 zakladatel Valeriano De Stefani identifikoval jedinečný terroir pro výrobu vynikajících vín. Jeho syn Valeriano, druhá generace, inspirovaný pečlivou manželkou Angelinou, zahájil tradici, kterou De Stefanis vždy dodržovali: naprostá oddanost kvalitě bez kompromisů. Třetí generace, Tiziano, po absolvování studia enologie a vinařství v roce 1958 na prestižní vinařské škole v Conegliano, začal vyrábět červená a bílá vína také v oblasti Piave Valley, nedaleko Benátek. Tato oblast mezi Jaderským mořem a Dolomity má půdu složenou z "caranto" – směsi bílé hlíny a minerálů. Zde, ve Fossalta di Piave, se nachází sídlo a sklepy vinařství. Dnes čtvrtá generace, Alessandro De Stefani, spolu s manželkou Chiara a syny Marcem a Paolem, vyrábí vína, která získávají vysoká hodnocení od nejdůležitějších světových průvodců, a to podle principů organického a biodynamického zemědělství, z velmi hustě vysazených starých vinic, zaměřujících se na původní odrůdy.