Bublinky na léto

Připravili jsme pro vás tipy na letní osvěžení.

Ochutnali jsme a vybrali pro vás kvalitní šumivá vína – nakupujte bez rizika.

Šumivá vína

Poznejte rozdíl mezi italskými šumivými víny vyrobené metodou pro výrobu prosecca Martinotti/Charmat a klasickou metodou tzv. Metodo Classico.

Oblíbené prosecco se vyrábí sekundární kvašením v tanku zatímco u šumivých vín vyrobených klasickou metodou probíhá druhotné kvašení v láhvi a jako šampaňské jsou dolikerována.

Raději vína s ovocnější vůni i chutí, výraznějším perlením jako je tomu u prosecco anebo raději šumivá vína s bohatší pěnou, komplexnější chutí, jemnějším perlením jako v případě klasické metody.

Volíme podle příležitosti a vybereme lehké šumivé víno, vhodné pro slavnostní přípitek, zahradní slavnost i setkání s přáteli.

Prosecco

Prosecco Cuvee Spumante Extra Dry

Šumivé bílé víno z odrůd Glera 70 %, Chardonnay 15 %, Verduzzo 15 %,

Vynikne sladší ovocná chuť, barva světle žlutá se zelenými odstíny, upoutá podmanivá elegantní vůně s ovocnými tóny akátových květů, jablek, hrušek a ananasu.

Zaujme na první pohled i etiketou, které je vyzdobena imitací krystalů Swarowski.

(víno lze také objednat v limitované edici s krystaly Swarovski na láhvi jako originální dárek)

Vinařství Corte Baccaro, Veneto, Apelace: IGT

Doporučené párování: nejlépe se hodí podávat jako aperitiv, k dezertům, studeným a teplým předkrmům, ale i k rybě.

De Stefani Prosecco Rosé 0.15 Brut

Pyšní se jemným a přetrvávající perlením, s unikátní bohatší vůní zralého ovoce jako jsou hrušky, lesní plody, květy fialky. Barva je světle lososová, elegantní lehké tělo.

Nevšední zážitek, když budete pít toto prosecco.

Vinařství De Stefani, Veneto, Apelace DOC

Doporučené párování: s předkrmy, pizzou, těstovinami vynikající s mořskými plody, grilovanými tygřími krevetami.

Nadal VALDOBBIADENE Prosecco Superiore DOCG Brut – Novinka

Prosecco Superiore oceněné i someliéry Falsstaff.com, šumivé, bílé víno s jemným perlením s elegantním svěžím ovocným buketem po bilých broskvích, exotickém ovoci jako ananas, limetka, citrony s tóny bílé čokolády s malinovým závěrem.

Ovocná chuť se s květinou vůní nádherně doplňují. Víno je patře svěží, s jemným citrusovým tónem; roztančí vaše chuťové pohárky.

Vinařství: Nadal, Santa Lucia di Piave, Apelace DOCG.

Doporučené párování: Vhodné nejen jako aperitiv, pro párování se syrovými rybami, znamenité k sushi.

Vína vyrobená klasickou metodou

Le Fracce Fernando Bussolera Special Cuvee Brut

Vybrali jsem pro Vás exkluzivní lehké šumivé víno, které zraje v lahvích klasickou metodou s typickou vůní pro odrůdu Pinot Nero, s chutí harmonického a živého vína s výraznou svěžestí.

Vinařství: La Fracce, Lombardie, Apelace: Oltrepo Pavese

Doporučené párování: s parmskou šunkou, sushi a korýšům (krevetám), perfektní k terinám z bílého masa.

Le Marchesine FRANCIACORTA AUDENS DOSAGGIO ZERO DOCG

Ochutnejte lehké šumivé víno s jemným perlením, které zraje v lahvích 24 měsíců. Unikátní a vzácnější než francouzské šamanské.

Dosaggio zero je víno vyrobené bez přídavku cukru (dolikérování) s výrazně slámově žlutou barvou a jemnými nazelenalými tóny.

Překvapí vůní marcipánu a květin ginestry (zimolezu) s jemnou pikantní, krémovou chutí.

Vinařství Le Marchesine, Lombardie, Apelace: DOCG

Doporučené párování: crudité z ústřice a srdcovky, rizota a plněné těstoviny, cannelloni s mořskými plody, pečená ryba.

Náš TIP: Steak pečený v troubě a nejlépe po italsku s aromatickými bylinkami, bramborami a olivami.

Le Marchesine Franciacorta Nitens Brut DOCG

Kupte si italské excelentní šumivé víno vyrobené klasickou metodou Franciacorta, Je unikátnější a vzácnější než francouzské šampaňské, s výrazně slámově žlutou barvou a jemnými nazelenalými tóny, vůní marcipánu a květin ginestry (zimolezu) s jemnou pikantní, krémovou chutí.

Vinařství Le Marchesine, Lombardie, Apelace: Franciacorta DOCG

Doporučené párování od předkrmů až po hlavní chody, crudité z ústřice a srdcovky, rizota a plněné těstoviny, cannelloni s mořskými plody, pečená ryba..

Tak který náš tip vás inspiroval ?

Nechte nám komentář pod článkem.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *