Pinot Bianco Agathos iGT

Kód: 755
Limitovaná edice
467 Kč
Skladem
Víno odrůdy Pinot Bianco, které zrálo ve francouzských dubových sudech, vyniká elegantním, aromatickým buketem zralého ovoce, výrazná minerální chut přetrvávající na patře.

Detailní informace

Garance kvality
Garance kvality
v celé široké nabídce vín.
Odborní someliéři
Odborní someliéři
vám poradí s výběrem, volejte 722 625 625.
Rodinné vinařství
Rodinné vinařství
kde se snoubí tradice s kvalitou.
Rychlé doručení
Rychlé doručení
vína až k vám domů.

Detailní popis produktu

Chutná Vám Pinot Bianco ? Pak Vám exkluzivní víno Agathos zaručeně bude chutnat.

Víno, které zrálo ve francouzských dubových sudech, vyniká elegantním, aromatickým buketem zralého ovoce, výrazná minerální chut přetrvávající na patře.

Vinařství Le Fracce z Lombardie vysázeli odrůdu Pinot Bianco poprvé v roce 2006 na pouhých 0,2 ha vinic v okolí městečka Mairano di Casteggio.

Víno pochází z velmi omezené produkce. Zdůrazňuje schopnost území dát osobitost odrůdě Pinot Bianco.

Hrozny se sklízejí ručně za velmi přísného třídění, aby se odstranily všechny nedokonalé hlavy. Okamžité uložení do suchého ledu umožňuje neztratit nic ve vůních a zabraňuje oxidací, abychom vinifikovali pouze vysoce kvalitní hrozny.

Mošt získaný měkkým lisováním celých hroznů fermentuje nejprve v nerezových tancích při teplotě 15°C po dobu 25 dnů a poté  v nových francouzských dubových sudech z lesa Vogézy.

Víno zraje sur lie po dobu 10 měsíců, přičemž se provádí periodicky bâtonnage pro lepší a plnou chuť. .

Barva: Intenzivní slámově žlutá.se zlatavými odlesky

Buket Velmi komplexní vůně zralého ovoce, žluté broskve a melounu, doplněné tónem vanilky.

Chuť Dobrá měkkost s dobře integrovaným tělem, velmi dlouhý, kompaktní, vyvážený závěr v chuti. Hřejivá a svěží v ústech. V dochuti jemný karamel,a máslový toust. Charakteristika:

Vinařství Le Fracce, Lombardie

Apelace: IGT

Ročník: 2019

Alkohol: 13,5 % 

Teplota pro podávání: 8-10 C. Při teplotě 16 C vynikne s grilovanou pečení.

Hodí se ke carpacciu a rybímu tataráku, korýšům. Vyzkoušejte podávat ke grilovaným masům při teplotě 16 °C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz